Na konferenicii školských odborárov budú ministri zrejme chýbať

15.03.2013 Bratislava

Bratislava (TASR) - Na dnešnú konferenciu o problémoch v školstve a ich riešení, ktorú organizuje školský odborový zväz, nepríde premiér a zrejme ani žiadni ministri.  
"My sme mali za úlohu ich pozvať. Keď sa takto rozhodli, to je ich vec a to takisto svedčí aj o určitom prístupe k situácii, ktorá v školstve je," povedal pre TASR vo štvrtok líder odborárov. 
Premiér Robert Fico (Smer-SD) bude na summite v Bruseli. Nepríde ani šéf rezortu školstva Dušan Čaplovič (Smer-SD). Podľa slov jeho hovorcu Michala Kaliňáka bude mať rezort na konferencii zastúpenie.
Konferencia s názvom Slovenské školstvo v období krízy a systémových zmien sa dnes uskutoční v Kongresovom centre Vysokoškolského internátu Družba v Bratislave. Zúčastní sa na nej vyše 255 účastníkov nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. Dopoludnia sa účastníkom prihovorí europoslanec Sergej Kozlík (ĽS-HZDS), poslanec a rektor súkromnej Vysokej školy v Sládkovičove Mojmír Mamojka, odborník v oblasti školstva Miron Zelina či fyzik Ján Pišút z odbornej rady Akademickej ratingovej a rankingovej agentúry (ARRA). O školstve v Poľsku a Česku budú hovoriť zástupkyne tamojších učiteľských odborov, financovanie vysokých škôl v USA predstaví Cyntia Carr z University od California. Poobede budú účastníci diskutovať v jednotlivých sekciách zameraných na stredné či vysoké školstvo. 
Školský odborový zväz konferenciu pripravuje v spolupráci so zástupcami partnerských organizácií v rezorte školstva, ako sú súkromné, samosprávne školy či gymnáziá. Ich predstavitelia tiež vystúpia na podujatí.
 

Vyberte región